safranyn

Sosincs igazam, csak véleményem

2017. feb 24.

Mennyibe került a nemlétező Budapesti Olimpia?

írta: safranyn
Mennyibe került a nemlétező Budapesti Olimpia?

Ma reggel Orbán Viktor azt mondta , hogy " Komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot" mert, hogy a Párizs és Los Angeles is  "Ronggyá vertek volna" minket a későbbiekben.

olimpia_travolta.gif

Nem akarok a "hány lélegeztetőgép" -es demagóg dumával jönni (ezt az összeget szerintem amúgy is, inkább "hány kórház?" - ban mérhetnénk) de Orbán Viktorunk szavainak  fényében engem nagyon érdekelne, hogy pontosan milyen összegeket kerültek Andy Vajna Rádió 1-ének, tévéinek zsebébe, mennyibe fájtak az utcai plakátok stb.

Szóval mennyibe került nekünk az, hogy a magyar kormány elhitette az országgal azt, hogy megrendezhetjük az olimpiát, miközben az ország első embere sem hitt abban , hogy így lehet, sőt bár erre minden lehetősége ...

Tovább Szólj hozzá

kormány olimpia népszavazás Fidesz Orbán Viktor momentum mozgalom Budapesti Olimpia

2016. sze 29.

Két mondat

írta: safranyn
Két mondat

avagy Orbán Viktor akkor és most

"A brüsszeli bürokratákkal is ugyanaz a helyzet, mint a szemfényvesztőkkel: a kezüket kell figyelni, nem a szájukat." 

(Orbán Viktor, http://www.lokal.hu/2016-09-magyarorszag-az-otthonunk.../ )

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

(Orbán Viktor, http://hvg.hu/itthon/20110906_orban_wikileaks_ne_figyeljenek )

safranyn_gif.gif

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 29.

Az ember, aki vett egy Acert a Tescoban

írta: safranyn
Az ember, aki vett egy Acert a Tescoban

Elöljáróban: teljesen igazad van. Ki az a hülye, aki a Tescoba megy laptopot venni, ráadásul olyat, ami be van dobozolva, vagyis olyat, amit még csak meg sem tudsz nézni használat előtt (még csak a polcokon sincs belőle mintapéldány). 

mrrobot.jpg

Márpedig a családban ez történt. A történet hőse lehetne a te anyukád, nagybátyád, nagymamád, szóval bárki, aki úgy dönt, hogy be szeretné magát fizetni az internetbe. De azért azt tisztázzuk, hogy a Mr. Robot Elliot Aldersonja is kötélre ugrott volna, ha ezeken a kihívásokon át kellett volna rágnia magát. (Oké, ő talán még sem.)

Szóval a héten új laptop került a családba. Egy a Tescoban vásárolt ACER Aspire ES17 . Első ránézésre nem is rossz. USB 3.0. 4 giga DDR3, bár a legmezeibb ...

Tovább Szólj hozzá

laptop számítástechnika Linux Tesco Windows kereskedelm

2016. sze 15.

NAV v Földhivatal vs. naiv (buta) ügyfél

írta: safranyn
NAV v Földhivatal vs. naiv (buta) ügyfél

NAV: Adóhivatal

Földhivatal: konkréten nem tudom mi a lényege azon kívül, hogy fizetek nekik.

Naiv (buta) ügyfél: én

-----

Idén júliusban eladtam egy lakást (ennek körülményei, a pénzt látó, majd eltűnő ingatlan-ügyintézővel együtt egy külön posztot érdemelnének, majd egyszer...), aminek egyik fontos eleme volt, hogy áprilisban kicsengettem egy lakásszövetkezetnek 500.000 forintot, majd bebattyogtam a végrehajtóhoz, hogy vegye le a végrehajtást a lakásról, mert kifizettem az adósságot. Mondá, ő, hogy oké, de fizessék még neki is 10.200 forintot, mert 6600 forint ebből még megy a Földhivatalnak , a többi meg nekik (az irodának) ügyintézési díjként. Oké, fizettem, mindegy volt, csak már legyünk túl rajta.

Pár héttel ...

Tovább Szólj hozzá

ingatlan adásvétel hülye ügyfél adóhivatal NAV Földhivatal

2012. máj 04.

A Digi megint kibaszott a magyar sportbarátokkal

írta: safranyn
A Digi megint kibaszott a magyar sportbarátokkal

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken közleményben jelezte: az irreálisan magas közvetítési jogok miatt nem közvetíti a női kézilabda európai kupadöntőket.

Az MTVA utalt rá, hogy "a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlása érdekében. Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati (haha) média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.

Az MTVA ...

Tovább Szólj hozzá

tv sport közszolgálat digisport médiatanács mtva

2012. feb 28.

Cenzúrázó blogok - visszanyal a fagyi

írta: safranyn
Cenzúrázó blogok - visszanyal a fagyi

Egy zseniális ötletnek tartom, magam is megcsináltam volna szívesen, de idő hiányában nem minden ilyen egyszerű. Egy dühös(?), megsértett(?), kicenzúrázott(?), de talán csak érdeklődő blogger nekilátott, hogy összeszedje a blogokat , amelyben nem csak az igazi trollokat cenzorálják, hanem azt is aki "más véleményen van".

Az észrevétel teljesen jogos, a kommentek a véleményütköztetés legjobb eszközei. Aki meg nem kíváncsi más véleményére, az "annyit is ér".

"Gyűlöletblogok, amelyek kirekesztik a magyar és jobboldali véleményeket, és/vagy rendszeresen publikálnak magyar- vagy kereszténység-ellenes tartalmakat. A más véleményen levő kommentelőket egyhamar kitiltják" - áll az oldal infójában.

Karrierindító posztként az Örülünk ...

Tovább Szólj hozzá

blogok cenzúra sajtószabadság

2012. feb 03.

Viszkis: Mit csinálnak ezek a bankokkal?

írta: safranyn
Viszkis: Mit csinálnak ezek a bankokkal?

Ambrus Attila nem érti Orbán és Lázár miért próbál ártani a bankoknak. Schmitt Pált elítéli, Selmeczit szúrná, Dávid Ibolyát hiányolja.

“Először az otthoni körülményeken lepődtem meg. Mikrohullámú sütő, plazmatévé, érintőképernyős telefon… Megvallom férfiasan, kicsit úgy éreztem mintha időt utaztam volna. Aztán bekapcsoltam azt az összecsukható kompjútert és a szomszéd akkor mondta, keresett a Facebookon, jó lenne ha regisztrálnám magam és bejelölném. Szerencsére most már vágom mi az” – mondta el nevetve Ambrus Attila, a Viszkisként becézett sorozatrabló.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy első szabad napjait tévézéssel töltötte, meglepődött a jelenlegi politikai helyzeten, főleg azon, hogy az SZDSZ a jól ismert ...

Tovább Szólj hozzá

gazdaság bankok viszkis ambrus attila